DIRTY 5 - LIVE @ BRUGOTTA BLUES NIGHT 2022

Artiest info
Website
facebook
 

Nadat de Covid-pandemie er zo stevig inhakte, dat anderhalf jaar lang haast geen live-optreden mogelijk was, lijken de heren van Dirty5 zich helemaal dubbel te gaan plooien om de geleden averij goed te maken. Niet alleen spelen ze dezer dagen heel veel concerten, maar ze laten daarbij ook nog eens een live-registratie op de wereld los. Die opname werd begin 2022 gemaakt op de herdoopte Brugse Blues Night en ze biedt -overigens in uitstekende kwaliteit- zowat alles wat een live concert van de West-Vlaamse band standaard in huis lijkt te hebben: funk, rock en blues wisselen elkaar af, rollende grooves bekvechten met scheurende gitaar- en harmonicasolo’s en het eindresultaat laat zich raden: de zaak gaat in de fik. Eerder zijn de vijf niet tevreden en zolang ze niet tevreden zijn, spelen ze nog een nummertje verder. ’t Is kort samengevat en ’t is kort door de bocht, maar ’t is wel wat het is en alvast zoals het die februari-avond in Bruggen geklonken heeft.

Jan “Brown-eyes” Bruynooghe gaat stemgewijs wát graag in duel met de gitaar van Stefan Gulinck of de harmonica van Thomas Vandenabeele, maar dat kan hij alleen bij de gratie van de meer dan degelijke ritmetandem, die bassist Wolf Everaert en drummer Jean-Marc Gesquiere vormen. Die avond in Brugge speelden ze een leuke elf songs-set, waarin alles zat, wat ik meedroeg van een vorig optreden dat ik van ze zag, kort na het verschijnen van hun studioplaat “Travelling Shoes”: van opener “Dirty 5 Jive” over prijsbeest “The Last Spark” en Sonny Boy’s “Your Funeral & My Trial” tot het afsluitende duo “Use Me” en de vlammende “Boogie”, die zijn naam allerminst gestolen heeft: dit is Dirty 5 ten voeten uit.

Ze werken aan hun naam en faam, de podia die hen uitnodigen, worden langzaamaan groter en er is één grote zekerheid: deze gasten gaan het helemaal maken, alhier en in onze buurlanden. Dat is gewoon een kwestie van tijd, want de basiselementen: talent, passie en overgave, die zijn overvloedig aanwezig. Deze registratie schijnt alleen digitaal voorhanden te zijn en hoe u er bij geraakt, vist u wel uit via de website van de band. Mijn taak is het u erop te wijzen dat dit bestaat en mijn persoonlijk -en helemaal ongevraagd- advies is: luister hier eens naar, gasten: zo hoort de blues van vandaag te klinken ! Dat geldt trouwens ook voor de heren en dames programmatoren, die stilaan aan hun affiches voor volgend jaar beginnen te werken !

(Dani Heyvaert)